Redog® Kylpåsar, engångs

Redog® Kylpåsar, engångs
Typ: Rehab
Tillgång: Ej i lager
Pris: 50.00kr
Ex moms: 40.00kr

När man minst anar det, så händer det, att hunden sträcker sig eller får ett slag/stöt mot benet och hältan är framme. I det akuta skedet kan man med hjälp av ett snabbt ingripande ihop med kyla reducera och minska på akuta svullnader och hjälpa hunden mot smärtan som uppstår i samband med olyckstillfället. Kylans effekter ger kärlsammandragningar i hundens muskler vilket minskar på blödningen och eftersvullnaden. Kylan stimulerar även hundens ytliga känselreceptorer att signalera kyla till hjärnan istället för smärtimpulser, det ger hunden en minskad stress och negativ upplevelse i samband med vad som hänt ihop med olyckstillfället.

Kylan hålls mot det skadade området under 10-15 minuter hos en medelstor hund på ca 20-35 kg. En bestående hälta skall sedan alltid undersökas hos veterinären då det även kan ha skett sen, ligament och benskador i samband med akuta muskelblödningar. Om en snabbt insatt kylbehandling sker ihop med akuta muskelskador blir det en stor skillnad på hur lång tid hunden kommer att behöva vara vilande efter skadan, innan den kan återtas i träning och tävling igen. Därför bör alla hundförare ha möjligheten att snabbt ge kylbehandling på plats om olyckan skulle vara framme.

Påsen aktiverar kyla genom att man pressar sönder den inre påsen med ett handtryck. Skaka sedan påsen några gånger så innehållet blandas så fördelas en jämn kyla. Applicera inte påsen direkt mot huden utan använd ett tyg mellan påsen och området ni kylbehandlar.

Kylpåsar för den medvetna hundföraren

En billig försäkring när olyckan är framme

Powered By OpenCart
ReDog Webbshop © 2019