ReDog® Rehabilitering för hund

ReDog® Rehabilitering för hund
Typ: böcker
Tillgång: 2 - 3 Days
Pris: 500.00kr
Ex moms: 400.00kr

Sjukgymnastik för hunden. Inom hundsjukvården får ofta hundarna samma vård som vi människor. De sjukdomar och skador som man tidigare varken kunde eller hade resurser till att råda bot på, är idag en självklarhet att åtgärda. Idag har de flesta större djursjukhus en egen rehabiliteringsavdelning eller så är de knutna till en extern fysioterapeut/sjukgymnast som arbetar med djur.

Målet med att rehabilitera sin hund är att den ska kunna återvända till ett normalt dagligt liv efter en skada och användas till det som den ursprungligen var tänkt för så som jakt, bruks- och tjänstearbete.

Några vanliga rehabiliteringsmetoder är massage, stretching, akupunktur, ultraljud, laser, elektroterapi och vattenträning. Aktiv träning med rätt belastning av rörlighet, styrka, koordination och funktionell träning är grunden för all sjukgymnastik. Fysioterapi betyder sjukgymnastik och är förebyggande, behandlande och rehabiliterande åtgärder vid skador, sjukdomar i rörelseapparaten och nervsystemet.

Det innebär även undervisning för hundägare så att de själva ska kunna hjälpa sina fyrfota vänner i hemmiljö. Rehabiliteringsuppläggen är väldigt individuella.

I boken berättar författarna bland annat om skador på rörelseapparat och mjukdelar. De beskriver olika fysioterapeutiska behandlingsmetoder, hjälpmedel och läkningsprocesser. Flera gästförfattare med specialkunskap har anlitats till några kapitel.

Powered By OpenCart
ReDog Webbshop © 2024