ReDog® Muskelmätare

ReDog® Muskelmätare
Typ: Rehab
Tillgång: Ej i lager
Pris: 500.00kr
Ex moms: 400.00kr

För att kunna säkerställa de resultat som hunden påvisar muskulärt, så räcker det inte med palpation. Detta är viktigt att mäta musklerna, för att sedan följa hundens utveckling då den ställs på behandling, och rehabilitering/träning.

Vid återkommande besök så mäts muskulaturen om, och på det visat så ser man att träningen ger önskade resultat. Vid mätning på ett 50 tal friska hundar, så har inte muskulära skillnader överstigit mera än 1 cm jämfört parvis mellan ben! För att hunden skall kunna fungera optimalt bör alltså likheten i muskulaturen parvis mellan ben överrensstämma så bra som möjligt. Finns stora skillnader på hundens muskelstatus och kondition finns det kvar ökade skaderisker, och sannolikheten att hunden skall fungera jämnt och långvarigt under ansträngande arbete är dålig.

Primära muskelskador ger direkta svagheter och symptom hos hunden, medan sekundära muskelproblem oftast kommer från en primärt försvagad led.

Mätning av hundens benmuskulatur är enkel och snabb att utföra.
Måttbandet har en moment nyckel som gör att varje utövare drar lika hårt, vilket gör det möjligt för alla att kunna mäta likvärdigt varje gång. Denna produkt kan användas både vid diagnos sökande, samt vid rehabilitering och träning.
Användarmanual medföljer produkten.

Powered By OpenCart
ReDog Webbshop © 2019