ReDog® Carpusskydd 5 mm - NYHET - Svensktillverkade

ReDog® Carpusskydd 5 mm - NYHET - Svensktillverkade
ReDog® Carpusskydd 5 mm - NYHET - Svensktillverkade ReDog® Carpusskydd 5 mm - NYHET - Svensktillverkade ReDog® Carpusskydd 5 mm - NYHET - Svensktillverkade
Tillverkare: ReDog of Sweden
Typ: Rehab
Tillgång: I lager
Pris: 399.00kr
Ex moms: 319.20kr

Tillgängliga alternativ


* Storlek:

ReDog of Sweden™ Rehab Handledsskydd 5 mm - Svensktillverkade

Samtliga helbilder på schäfer foto & copyright Therese Willén 

 ReDogs förbättrade carpusskydd nu i 5 mm Neopren med 3 band för optimal användning

Carpusproblem (Handledsproblem) drabbar vanligen hundar som arbetar i svår och tung terräng. Carpus består av tre ledavdelningar och sju ben som tillsammans med ligament/muskler utför ledens rörelser och bidrar med stabilitet.

ReDog of Sweden™ Handledsskydd ger genom det utanpåliggande stödet, som även är elastiskt, en stabiliserande effekt på leden till hjälp för hunden. Skydden är vattentäta med andas funktion som håller för skog och terräng och även hjälper till att hålla värmen i leden. Skyddet hjälper din hund i sitt dagliga liv.

Ett handledsskydd kan bidra med korrekt belastning, kompenserar felaktiga rörelser, öka muskelstyrkan när hunden ökar sin belastning. Skydden kan användas vid stukningar, kroniska ledbesvär som artros, sen- och ligamentskador, men även före och efter operationer. Kombinera gärna skydd med ett bra kosttillskott.

Användning: Skyddet fästs runt hundens handled (carpusled) med hjälp av kardborrebanden. Om hunden mot förmodan reagerar med svullnad eller  rodnad av sitt skydd avstår ni att använda carpusskyddet fram tills ni pratat med veterinär eller fysioterapeut. I de flesta fall kan en tunn socka/bomullslinda ligga mellan skyddet och huden för att ta bort eventuella problem. 

Skötselråd: Tvätta i 40oC och lufttorkas

Tillverkare: Pompeca’s Hundcenter, Hallstahammar

 

Storlekar
Hundraser Storlek (L x H)
Bostonterrier, Cairnterrier XX-small (9,5 x 6 cm)
Cocker Spaniel, Whippet X-Small (10,5 x 8 cm)
Collie, Springer Spaniel Small (12,5 x 9,5 cm)
Labrador, Golden Retriever, Dalmatiner Medium  (15 x 11,5 cm) TILLFÄLLIGT SLUT
Labrador hane, Golden Retriever hane,
Rottweiler, Schäfer
Large (17 x 14 cm)
Rottweiler hane, Schäfer hane X-large (20 x 15 cm)
Grand Danois, Bullmastiff XX-large (23 x 15 cm)

 

 

 

Neopren Produkter

Neopren är ett syntetiskt gummimaterial skapat av DuPont - världens mest framgångsrika företag inom syntetiska material. Fördelarna med Neopren, såsom stretchförmåga, lätthet, mjukhet och värmeisolering har inneburit att Neopren har funnit sin väg till många praktiska användningsområden i den moderna medicinen och vid tillverkning av ortopediska produkter. 

 

Powered By OpenCart
ReDog Webbshop © 2023