ReDog® Joint Balance™ Vet - 180 tabletter - RESTNOTERAD

ReDog® Joint Balance™ Vet - 180 tabletter - RESTNOTERAD
ReDog® Joint Balance™ Vet - 180 tabletter - RESTNOTERAD
Typ: Tillskott
Tillgång: Ej i lager
Pris: 596.00kr
Ex moms: 476.80kr

Restnoterad - åter tidigast i september 2023 - välj Aptus Hop-Flex Plus istället.

ReDog® Joint Balance™ Vet – Grönläppad Mussla + Glukosamin + MSM + Kondroitin + Mangan + C-vitamin i kombination för hund

Produktbeskrivning

ReDog® Joint Balance™ Vet  kan rekommenderas som ett komplement i samband med artrosbehandling till hund då tabletterna innehåller en kombination av ämnen som bidrar till att försörja leden med näring. Tabletterna kan även ges i förebyggande syfte till hårt arbetande hundar.

ReDog® Joint Balance™ Vet tabletterna innehåller en specialkomponerad blandning av värdefulla näringsämnen för att tillgodose kroppen med viktiga näringsämnen som främjar ledernas hälsa och normala funktion. Näringsämnena är byggstenar för ledbrosket vilket hjälper hunden till en god ledhälsa på lång sikt, förbättrad återhämtning och till att bevara musklerna efter hårt arbete och kan därför ges i både förebyggande och underhållande syfte. Tabletterna ger även ett piggare och mer välmående djur.

ReDog® Joint Balance™ Vet Joint Balance Vet® är ett naturligt fodertillskott som består av Grönläppad mussla med tillsats av Glukosamin, MSM, Kondroitin, C-vitamin samt Mangan.

Förpackningsstorlek

Burk innehållande 180 tabletter med brytskåra. Tablettens nettovikt 1,3 g

Innehåll Aktiva Ämnen

Grönläppad Mussla – 250 mg

Grönläppad mussla innehåller en hög halt glukosamin i form av glukosaminoglykaner (GAGs). De anses ha en positiv effekt vid behandling av ledsjukdomar och finns i ledvätskan som försörjer ledbrosket med näring. Exempel på dessa GAGs är kondroitinsulfat och hyaluronsyra, som finns naturligt i musselpulvret och alltså inte har behöver tillsättas. GAGs är naturliga byggstenar i ledbrosket, varför de kan bidra till att skydda det.
Den Grönläppade musslan innehåller ett flertal omegafettsyror bland annat ETA, EPA, DHA.

Glukosaminsulfat 2kcl – 400 mg

Glukosaminet i Joint Balance™ Vet kommer från Glukosaminsulfat som är skonsamt för magen och har ett mycket högt upptag i kroppen. Glukosaminet hjälper till att stärka muskler och vävnader vilket i förlängningen skonar kroppen under aktivitet.

Glukosamin är ett kroppseget ämne, dvs. det tillverkas naturligt i kroppen i tillräcklig mängd. Men den egna produktionen räcker dock inte alltid till exempelvis pga. ålder, sjukdom eller nedsatt egenproduktion. I samband med träning och tävling ökar dessutom behovet av glukosamin och då kan också ett extra tillskott krävas eftersom kroppen inte hinner med att producera tillräcklig mängd själv och därför kommer att lida brist på Glukosamin om inte extra tillsats ges.

MSM - MetylSulfonylMetan - 400 mg

MSM är ett naturligt svavelbaserat ämne. Organiskt svavel är en viktig beståndsdel i de proteiner, kollagen och keratin, som bygger upp bl.a. brosk, leder, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, päls och hovar. Organiskt svavel är med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en frisk och välfungerande kropp. MSM är en viktig komponent i kroppens kamp med att neutralisera toxiner. MSM hjälper till att bygga upp aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin.

KondroitinSulfat – 50 mg

Kondroitinsulfat fungerar som byggstenar till broskvävnad, genom att underlätta för näringsämnena i ledvätskan att bli lättare åtkomlig för brosket, Kondroitinsulfatet utgör därför en viktig del av normal broskvävnad hos både djur och människor.  Kondroitinsulfat hjälper dessutom till att stärka Glukosaminets effekt.
Kondroitin hindrar även befintligt brosk från att brytas ner och liksom glukosamin hjälper det även till vid nybildning av broskvävnad.

C-vitamin (Kalciumaskorbat) – 15 mg

 C-vitamin i Joint Balance™ Vet kommer från Kalciumaskorbat som är skonsammare för magen än Askorbinsyra.  C-vitamin tar bland annat upp järn som ingår i blodets hemoglobin som i sin tur transporterar syre till kroppens alla delar. C-Vitamin hjälper även upp till att ta upp vitaminerna E och B1 och ingår i syntesen av kollagen som behövs för att kroppen skall kunna läka sår och vid koaguleringen av blod. Vid infektioner och värmestress har forskning visat att kroppen förbrukar stora mängder C-vitamin.

Mangan – 5 mg

Mangan är ett näringsämne som deltar i omsättningen av kolhydrater och lipider.

Innehåll Tabletthjälpmedel

Mikrokristallin cellulosa, Dikalciumfosfat, Kokosväxtfett, Magnesiumstearat, Kiseldioxid

Dosering Hund

För optimal effekt ges tabletterna 1 gång per dag. Tabletten kan ges hel, delad eller krossad.

< 10 kg             1 tablett

11-20 kg            2 tablett

21-30 kg            3 tablett

>31 kg              4 tabletter

Max 4 tabletter/dygn.

Pris och övrig info

Pris 596 kr för 1 burk à 180 tabletter

Tabletterna tillverkas i Sverige

På marknaden finns några liknande produkter som ReDog® Joint Balance™ Vet, men till en helt annan kostnad för djurägaren vid behandling av sin hund. Vi har tagit bort en hel del mellanhänder och kan därför hålla nere priset på tabletterna till gagn för både djurägare och hundar.

Jämförande produkter kostar allt från 4,69 kr/tablett till 7,80 kr/tablett

ReDog® Joint Balance™ Vet 180 tabletter kostar 596 kr alltså enbart 3,31 kr/tablett

Joint Balance™ Vet innehåller 180 tabletter med en dosering på 4 tabletter om dagen till stor hund. Räcker 45 dagar.  Det ger en dygnskostnad på ca 13 kr.

Powered By OpenCart
ReDog Webbshop © 2023