ReDog® of Sweden Klövjeväska - Svensktillverkad

ReDog® of Sweden Klövjeväska - Svensktillverkad
ReDog® of Sweden Klövjeväska - Svensktillverkad ReDog® of Sweden Klövjeväska - Svensktillverkad ReDog® of Sweden Klövjeväska - Svensktillverkad ReDog® of Sweden Klövjeväska - Svensktillverkad
Typ: Rehab
Tillgång: I lager
Pris: 1,750.00kr
Ex moms: 1,400.00kr

Tillgängliga alternativ


* Färg:

* Storlek klövjeväska:

Klövjeväskorna i Medium och Small finnas i svart med olika färger på dragkedjorna, rosa eller svart. 

Den nya väskan är sydd av material av hög kvalité och tillverkas för hand i Sverige. (Tyvärr har tillverkaren av klövjeväskor slutat sy så vi letar efter en ny leverantör för att fylla på lagret av klövjeväskor.)

Insidan på väskan är i svart softshell för att ligga bra på hunden och yttertyg över rygg i svartbävernylon. Själva väskdelen är ett vattentätt material.

Klövjeväska Design ReDog of Sweden som träningsredskap för Hund

Träning med klövjeväska är en träningsform som de flesta hundar tycker om. 

Klövjeväska på hund kan liknas med människors styrketräning. Styrketräningens mål är förstås att stärka hundens muskulatur. Oavsett nedärvda förutsättningar så har styrketräning en positiv effekt för alla hundar. Effekten blir att hundens arbetskapacitet ökar inom samtliga områden (bruks, vallning, IPO, agility, jakt, race, LC) förbättras. Träningen leder till ökad muskelexplosivitet, snabbhet och uthållighet under ansträngande förhållanden. Träning med klövjeväska ger även positiv effekt på hundens balans- och koordinationsförmåga och kan med fördel användas inom rehabiliteringsträning i samråd med veterinär och eller rehabiliteringspersonal.

Med klövjeväska stabiliserar man hundens rörelser och samtidigt sker en ökad belastning vilket ger en styrketräningseffekt för hundens muskulatur.

Det är viktigt att denna typ av träning sker med en samtidigt god teknik och med i beställningen av klövjeväskor från oss medföljer manualer som beskriver hur upplägget bör ske vid styrketräning av hundar.

Om träningen skall ske i samband med rehabilitering av en patient bör man rådfråga utbildad personal om träningen är tillämplig i samband med skadan innan man börjar öka belastningen på hunden.

Träningen skall ske med samtidig:

  • Teknik
  • Ansträngning
  • Stabilitet
  • Motivation
  • Rätt vikter
  • Bra underlag
  • Anpassad tid

Storleksguide

Storlek: XS: Jack Russel, Papillon, Chihuahua (finns tyvärr ej)

Storlek S:    Springer Spaniel, Kelpie, Whippet

Storlek M:  Labrador, Schäfer, Rottweiler  (enbart med rosa dragkedja)

Väskorna ger hunden full rörlighet.

 

 

Taggar: klövjeväska,
Powered By OpenCart
ReDog Webbshop © 2022