Aptus Hop-Flex Plus Mini 60 tuggtabletter - för hund och katt

Aptus Hop-Flex Plus Mini 60 tuggtabletter - för hund och katt
Aptus Hop-Flex Plus Mini 60 tuggtabletter - för hund och katt
Typ: Kosttillskott
Tillgång: I lager
Pris: 269.00kr
Ex moms: 215.20kr

Aptus Hop-Flex Plus Mini 60 tuggtabletter

I väntan på ny leverans av ReDog Joint Balance Vet kan ni använda den här produkten som är snarlik ReDogs produkt.

Produktbeskrivning

Hop-Flex Plus™ Mini med nyckelingredienser som stödjer friska leder (glukosamin, kondroitin, MSM). Den innehåller även grönläppad mussla (Perna canaliculus) som finns i Nya Zeeland, särskilt känd för sin höga Omega-3 (EPA och DHA) koncentration av fettsyror och och är en naturlig källa till glukosamin, kondroitin, zink och magnesium. Musslan innehåller också glykosaminoglykaner (GAGs) och eikosatetraensyra (ETA).

Hop-Flex Plus™ Mini innehåller även fiskolja som är en naturlig källa för Omega-3, kollagen typ II (med odenaturerat kollagen) och antioxidanter: Vitamin E & C och mangan.

Förpackningsstorlek

Påse innehållande 60 tuggtabletter

Innehåll Aktiva Ämnen

Grönläppad Mussla

Grönläppad mussla innehåller en hög halt glukosamin i form av glukosaminoglykaner (GAGs). De anses ha en positiv effekt vid behandling av ledsjukdomar och finns i ledvätskan som försörjer ledbrosket med näring. Exempel på dessa GAGs är kondroitinsulfat och hyaluronsyra, som finns naturligt i musselpulvret och alltså inte har behöver tillsättas. GAGs är naturliga byggstenar i ledbrosket, varför de kan bidra till att skydda det.
Den Grönläppade musslan innehåller ett flertal omegafettsyror bland annat ETA, EPA, DHA.

Glukosamin

Glukosaminet hjälper till att stärka muskler och vävnader vilket i förlängningen skonar kroppen under aktivitet. Glukosamin är ett kroppseget ämne, dvs. det tillverkas naturligt i kroppen i tillräcklig mängd. Men den egna produktionen räcker dock inte alltid till exempelvis pga. ålder, sjukdom eller nedsatt egenproduktion. I samband med träning och tävling ökar dessutom behovet av glukosamin och då kan också ett extra tillskott krävas eftersom kroppen inte hinner med att producera tillräcklig mängd själv och därför kommer att lida brist på Glukosamin om inte extra tillsats ges.

MSM - MetylSulfonylMetan

MSM är ett naturligt svavelbaserat ämne. Organiskt svavel är en viktig beståndsdel i de proteiner, kollagen och keratin, som bygger upp bl.a. brosk, leder, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, päls och hovar. Organiskt svavel är med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en frisk och välfungerande kropp. MSM är en viktig komponent i kroppens kamp med att neutralisera toxiner. MSM hjälper till att bygga upp aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin.

KondroitinSulfat

Kondroitinsulfat fungerar som byggstenar till broskvävnad, genom att underlätta för näringsämnena i ledvätskan att bli lättare åtkomlig för brosket, Kondroitinsulfatet utgör därför en viktig del av normal broskvävnad hos både djur och människor.  Kondroitinsulfat hjälper dessutom till att stärka Glukosaminets effekt.
Kondroitin hindrar även befintligt brosk från att brytas ner och liksom glukosamin hjälper det även till vid nybildning av broskvävnad.

C-vitamin

 C-vitamin i Joint Balance™ Vet kommer från Kalciumaskorbat som är skonsammare för magen än Askorbinsyra.  C-vitamin tar bland annat upp järn som ingår i blodets hemoglobin som i sin tur transporterar syre till kroppens alla delar. C-Vitamin hjälper även upp till att ta upp vitaminerna E och B1 och ingår i syntesen av kollagen som behövs för att kroppen skall kunna läka sår och vid koaguleringen av blod. Vid infektioner och värmestress har forskning visat att kroppen förbrukar stora mängder C-vitamin.

Mangan

Mangan är ett näringsämne som deltar i omsättningen av kolhydrater och lipider.

Komplett innehåll

Vete, majsflingor, glycerin, linfrö, glukosamin HCl (7,5%), metylsulfonylmetan (MSM) (6,25%), glukosmelass, sojaolja, fiskolja (3,1%), kondroitinsulfat (3%), kycklingprotein (3%), grönläppad mussla (1,9%), kollagen (0,38%) (innehåller odenaturerat kollagen typ II (0,013%).

Dosering Hund

För optimal effekt ges tuggtabletten1 gång per dag.

< 5 kg          ½ tuggtablett

5 - 15 kg       1 tuggtablett

> 15 kg rekommenderas Hop-Flex Plus .

Under de först 4-6 veckorna rekommenderas dubbel mängd

Pris och övrig info

Pris 269 kr för 1 påse à 60 tuggtabletter

Powered By OpenCart
ReDog Webbshop © 2024