ReDog® Knäledsskydd

ReDog®  Knäledsskydd
ReDog®  Knäledsskydd
Tillverkare: ReDog of Sweden
Typ: Rehab
Tillgång: I lager
Pris: 785.00kr
Ex moms: 628.00kr

Tillgängliga alternativ


* Storlek:

* Höger eller vänster sida:Ortos - Knäledsskydd

ReDog of Sweden™ knäledsskydd hjälper hundar med hälta och ledvärk till förbättrad livskvalitet genom ett utanpåliggande stöd. Ledskyddet har både en elasticitet och en stabiliserande effekt. Skyddet bidrar med en torr värme då det är vattenavvisande.

Ortoser är ett ortopediskt hjälpmedel som appliceras utanpå kroppen och kompenserar för funktionsbortfall. Ledskyddet reducerar smärta och svullnad genom mottryck och förbättrar balansen mellan muskelgrupper och involverande led. Förbättrad flexibiliteten i stram muskulatur gör att hunden snabbare återfår ett normalt gångmönster. Ökad belastning och reducerad hälta minskar belastningen på avlastande leder. Målet är att förhindra sekundära skador & problem och minska på påföljdsskador. Kan användas innan och efter operationer samt vid kroniska ledbesvär.

Exempelvis vid: Korsbandsskador - Artros - OCD - Meniskskada - Knäskålsproblem - Seninflammationer - Övrig bedömning

Skyddet är fuktavvisande och leden samt muskelfästen håller sig torra även om vädret är blött. Det elastiska tyget mot hundens hud ser till att det finns en andasfunktion så inga hudproblem skapas. Om hunden mot förmodan reagerar med svullnad eller rodnad av sitt skydd avstår ni att använda det fram tills ni pratat med veterinär eller fysioterapeut. I de flesta fall kan en tunn socka/bomullslinda ligga mellan skyddet och huden för att ta bort eventuella problem.

Användningsmanual: Skyddet träs upp på hundens ben och ska täcka hundens knäled ordentligt. Ni tar sedan det påsydda bandet och för det under magen och upp över ländryggen och fäster det på skyddets motsvarande utsida.

Använd nedanstående tabell för att mäta ut vilken storlek som passar din hund. VIKTIGT - Välj också om du vill ha för höger eller vänster knä.

 
 

Skötselråd: Handtvätt och lufttorkas

Storlekar: XS, S, M, L, XL, XXL

Stl X-Small: ex. Sheltie, Cocker Spaniel, Fox Terrier 

Stl Small:  ex. Kelpie, Whippet, Drever   

Stl Medium: ex. Labrador tik, Border Collie, Springer Spaniel, Schäfer tik 

Stl Large: ex.  Labrador hane, Schäfer hane, Rottweiler tik, Boxer  

Stl X-Large: ex. Rottweiler hane, Berner Senner

Stl. XX-Large: ex. Grand Danois

www.redog.se

Powered By OpenCart
ReDog Webbshop © 2024